Psykoterapeutti Sampo Kettunen - Helsinki
Psykologi, vaativan erityistason psykoterapeutti Sampo Kettunen työskentelee Psykoterapiakeskus Mind Repression Oy:llä Helsingin Siltasaaren toimipisteessä.
Mind Repression Oy tarjoaa monipuolisia terapiapalveluita neljässä toimipisteessä Helsingissä, Espoossa ja Porvoossa.
Yhteystiedot
Voin ottaa uusia asiakkaita.
Palvelut:
-
yksilöterapia, pitkä- ja lyhytkestoinen, aikuiset ja nuoret
Olen psykologi ja vaativan erityistason (VET) psykoterapeutti (Kela, Valvira). Työskentelen psykoterapeuttina integratiivisesti ja se tarkoittaa, että valitsen viitekehykselliset painotukset asiakkaani tarpeiden mukaisiksi.
Olen työskennellyt muun muassa masennus-, ahdistus-, uupumus- ja neurokirjon ongelmien kanssa kamppailevien ihmisten psykoterapeuttina.
Hyödynnän erityisesti kognitiivisen ja ratkaisukeskeisen psykoterapian teoriaa sekä käytäntöjä. Ajattelen, että psykoterapiahoidossa on aina hyvä osata hyödyntää transferenssin ymmärrystä. Niin ikään perhetaustan dynamiikan vaikutuksia ei voi mielestäni sivuuttaa.
Olen myös koulutukseltani työnohjaaja ja toiminut johdon sekä henkilöstön työnohjaajana ja valmentajana. Kohtaamistani työelämän ilmiöistä on hyötyä myös psykoterapeutin työssä. Voin tarjota psykoterapia-asiakkaalleni erityisosaamista työelämän tuottamiin mielenterveyden haasteisiin.
Lisäksi olen työskennellyt useita vuosia huippu-urheilijoiden psyykkisen valmennuksen parissa.
Millainen terapeutti olen?
Aloitin psykoterapeutin työn vuonna 2011. Pidän työstäni ja kunnioitan syvästi ammattiani. On hienoa antaa oma kokemuksensa, osaamisensa ja ymmäryksensä hoidolliseen käyttöön! Ihmisen kyky muuttaa itseään ja voida paremmin palkitsee.
Yhteistyötä tehdessämme haluan olla kuunteleva, ymmärtävä ja sinua yksilönä arvostava. Olen saanut palautetta siitä, että olen turvallinen psykoterapeutti, mutta samalla myös haastan sinua katsomaan elämääsi, omia ajattelutapojasi ja toimintamallejasi uusista näkökulmista. Minutkin saa haastaa, psykoterapeutin haastaminen kuuluu turvalliseen hoitosuhteeseen. Myös luovuudelle ja huumorille on tilaa psykoterapiassani.
Vertaan toisinaan psykoterapeutin työtä, oman kilpaurheilutaustani pohjalta, valmentajan työhön. Valmentaja ei urheile urheilijan puolesta. Hän ei ota aamulla aikaisin treenikamppeita kaapista kassiin ja kävele salille, vaan sen tekee urheilija itse. Mutta valmentaja auttaa urheilijaa löytämään vahvuuksiaan ja kehityskohteitaan, ominaisuuksia ja tarvittavia taitoja. Valmentaja tukee, ymmärtää, haastaa ja tarjoaa valmennettavalleen konkreettisia keinoja, joiden avulla sitten tapahtuu toivottu kehitys kohti parempaa.
Mitä istunnollani tehdään?
Psykoterapiassa on kyse muutoksesta parempaan. Muutos ei useinkaan tapahdu hetkessä vaan monesti se vaatii vuoden, kaksi tai kolmekin. Kukin meistä on oman perimänsä ja elämän historiansa ”tuotos”. Elämän aikana rakentuneiden ajattelutapojen, uskomusten, toimintamallien ja tunne-elämän rakenteiden tutkiminen, ymmärtäminen ja näihin liittyvien uusien taitojen harjoittelu vaatii kärsivällisyyttä ja uskoa tulevaan. Tässä tutkimisessa, ymmärryksen lisäämisessä ja uuden rakentamisessa olen tukena koko muutoksen vaativan ajan.
Psykoterapia aloitetaan tutustumistapaamisella, elämäntilanteen kartoituksella ja terapian tavoitteiden asettelulla. Terapiatapaamissa tärkein työkalu on avoimuuteen ja luottamukseen perustuva keskustelu. Keskustelun keinoin tutkitaan ja tutustutaan syvällisemmin omaan itseen ja omaan elämään. Terapiassa työstetään mennyttä, tätä päivää ja tulevaa terapian tavoitteiden mukaisella painotuksella. Tutkitaan sitä, mikä jo on hyvin ja etsitään ratkaisuja siihen, mikä ei vielä ole kovin hyvin. Tapaamiset ovat yleensä kerran viikossa ja tapaamisten välissä erilaiset välitehtävät, esimerkiksi terapiapäiväkirjan pitäminen, ovat tavallisia. Tapaamiset ovat lähtökohtaisesti lähitapaamisia, mutta ajoittain voidaan tavata myös etänä.
Sinusta saattaa tuntua, että tämänhetkisen elämisen tai olemisen vaikeutesi ovat ylitse pääsemättömiä. Haluan kuitenkin rohkaista sinua aloittamaan psykoterapiahoidon! Ymmärtävää ja asiantuntevaa apua on saatavillasi ja toipuminen mahdollista.
Olet lämpimästi tervetullut psykoterapiaan!