Psykoterapeutti Irmeli Kiialainen - Helsinki

ET-psykoterapeutti Irmeli Kiialainen työskentelee Psykoterapiakeskus Mind Repression Oy:llä Helsingissä.

Mind Repression Oy tarjoaa monipuoliset terapiapalvelut yhteensä neljässä toimipisteessään Helsingissä, Espoossa sekä Porvoossa.

Yhteystiedot ja sijainnit
Irmeli Kiialainen

Irmeli Kiialainen

  • ET-psykoterapeutti

  • Ratkaisukeskeisyys, voimavarapainotteisuus

  • Kuvataidepainotteinen psykoterapia

  • Terveydenhoitaja

  • Sairaanhoitaja

  • (Valvira, Kela)

Yhteystiedot

Työskentelen Helsingin toimistolla.

 

Voin ottaa uusia asiakkaita.

Palvelut:

  • yksilöterapia, pitkä- ja lyhytkestoinen, aikuiset ja nuoret

Voit tulla psykoterapiavastaanotolleni mistä tahansa lähtökohdasta. Minulla on vankka kokemus terveydenhuollon ammattilaisena mielen hyvinvointia kuormittavien tekijöiden hoidosta.

 

Psykoterapeuttina olen helposti lähestyttävä, myönteinen ja tasavertaista keskustelua hyödyntävä. Sinä ja minä saamme tilaisuuden olla yhteisen psykoterapiahoitosuhteemme aikana monena! Kerrot ja kuuntelen. Työstän sanomaasi, kysyn lisää, peilaan sanomaasi sinulle takaisin päin, ehdotan. Me emme suorita, vaan me hengitämme yhdessä elämäsi vaikeita asioita, ”sisään ja ulos”. Luotamme siihen, että voimaantumisesi tapahtuu vuorovaikutuksessamme.

 

Yleisimmin ihminen hakeutuu psykoterapiaan, kun hänellä on paha olla, ja hän haluaa muutoksen tilanteeseen. Psykoterapiaa suositellaan hoidollisena menetelmänä ahdistus- ja masennusoireisiin. Syy psykoterapian aloittamiselle voi olla halu työstää kokemusta, joka on jo tapahtunut, mutta joka vie edelleen silti häiritsevällä tavalla voimia. Tarve työstää elämänkriisiä tai traumaattista kokemusta, voi motivoida ihmisen aloittamaan psykoterapian. Moni tulee psykoterapiaan myös siksi, että haluaa lisätä voimavarojaan sekä työstää henkilökohtaisia asioitaan turvallisessa hoitosuhteessa.

 

Kokemukseni on opettanut minulle, että ihmisen mieli löytää lähes poikkeuksetta vähitellen tavan sopeutua, kasvaa ja palauttaa tasapainonsa. Vaikka ratkaisukeskeinen lähestymistapa painottaa voimavaroja, me emme siirrä näkökulmaa pois ongelmistasi tai vaikeuksistasi mitenkään holtittomasti. Kaikki se, mitä olet kokenut, saa tilaa tulla kohdatuksi. Kipua ei kielletä eikä ahdistusta yritetä korjata tempuin. Saatamme kuitenkin yhdessä huomata, että olet jo löytänyt oivia ratkaisuja erilaisissa sopeutumiskykyäsi koetelleissa tilanteissa. Kun on sopiva aika, saatamme painottaa kaikkea sitä, mikä nykytilanteessasi toimii. Voimme myös yhdessä keskittyä tulevaisuuden tavoitteisiin. Ajoitus on psykoterapiassa tärkeää.

 

On asioita, joista et ehkä pysty tai halua puhua, ja silloin me voimme käyttää apuna kuvaa. Kuvallisessa ilmaisussa on mielestäni taikaa! Kuva avaa usein kanavia turvalliseen asioiden kohtaamiseen, jolloin alitajunnan ujoimmatkin sopukat voivat uskaltautua näyttämölle. Jos yhdessä päätämme, voimme siis ottaa jossain terapian kohdassa käyttöömme vesivärit tai värikynät. Mitään aikaisempaa osaamista kuvan tekoon et tarvitse. Kuvallinen ilmaisu osana psykoterapeuttista prosessia, on mielestäni ihan sitä samaa yhteistä terapeuttista hengittämistä, jota muutenkin teemme.

 

Minua on henkilökohtaisesti puhutellut Tove Janssonin kirja ”Taikurin hattu”, jonka hän julkaisi kolmantena teoksenaan sotien jälkeen vuonna 1948. Tein psykoterapeutin lopputyönikin aikoinaan tästä Taikurin hattu -kirjasta oivalluksia ammentaen.

 

Kirjassa Muumipeikko, Nuuskamuikkunen ja Nipsu löytävät kummallisen mustan hatun, joka näyttää pystyvän muuttamaan asioita aivan muuksi. Tarinan tärkeimpinä viesteinä koen sanoman elämän ilosta sekä toisesta välittämisen voimasta. Totta kai huolet ja murheet ovat myös läsnä Muumilaakson asukkaiden elämässä, mutta sellaisella tavalla, joka auttaa lukijaa uskomaan, että yhdessä voimme ne kohdata, vaikeuksienkin kanssa voi elää ja näkökulmaa voi aina koittaa säätää.

 

Ehkä mekin tipautamme yhteiseen ”taikurinhattuun” mieltäsi askarruttavat asiat ja huomaamme, että ne voivat vähitellen, hoidollisen yhteistyömme edetessä, muuttua voimavaroiksi.

 

Olet lämpimästi tervetullut vastaanotolleni!